Індивідуальний пошив купальників та комбінезонів для художньої гімнастики

Історія виникнення купальників для художньої гімнастики

Художня гімнастика - відносно молодий вид спорту, який заключається у виконанні різноманітних гімнастично-танцювальних рухів. За час свого існування він заполонив увесь світ та завоював любов багатьох глядачів.

Художню гімнастику неможливо уявити без елементу, виникнення та розвиток якого нерозривно поєднані із цим видом спорту. Мова йде про купальник для художньої гімнастики! Яка ж історія його виникнення та як з часом він еволюціонував?

Форма для виступів художніх гімнасток з’явилася ще у СРСР, де і виник та розвивався цей вид спорту. Купальники для гімнастики на той час мали вигляд звичайного трико. Оскільки індустрія моди у перші часи існування художньої гімнастики була ще погано розвинута, гімнастичний купальник не мав особливих характеристик. Він виготовлявся із звичайної бавовни, яка після першого використання та прання втрачала свій вигляд та початкову форму. На той час зовнішній вигляд гімнасток не відігравав великого значення, адже основна увага приділялася виключно техніці виконання, вмінням заряджати публіку своїм позитивом та енергією. Та і правила тогочасних змагань забороняли яскравий вигляд купальників.

Пізніше купальники для художньої гімнастики почали розвиватися та набувати зовсім інших форм та виглядів. На зміну однотонним прийшли двоколірні тріко, але яскраві малюнки все одно були заборонені правилами змагань. Тканина, з якої виготовлялися купальники, була набагато якіснішою та більш еластичною, що дозволяло підкреслити фігуру гімнастки. В моду також ввійшли білосніжні купальники, які виготовлялися із більш прозорої та легкої тканини.

Початок 80-х років - пік розвитку гімнастичних купальників. Вони стали яскравішими та більш привабливими. В тон купальників також почали підбирати предмети, з якими виступали гімнастки: м’ячі, стрічки, обручі та скакалки. Стали також популярними комбінезони, які також були яскравими.

На цьому розвиток купальників для гімнастики не зупинився, а набрав ще більших обертів! Їх почали прикрашати різними малюнками, аплікаціями та декораціями. До купальників почали додавати невеличні спіднички, цим самим вони стали схожими на коротенькі сукні.

Який вигляд мають купальники для гімнастики сьогодні? Таких обмежень, як раніше, зовсім немає. Багато гімнасток виступає у купальниках, оздоблених кристалами swarovski, паєтками, різноманітними каменями та стразами. Це створює неймовірну гру кольорів, що привертає увагу глядачів на весь час виступу гімнастки. Тепер гімнастичний купальник - це окремий витвір мистецтва, над яким старанно працюють майстри.

Неможливо повірити, що раніше купальники для гімнастики мали кардинально інший вигляд, ніж сьогодні!

Наші роботи