Індивідуальний пошив купальників та комбінезонів для художньої гімнастики

Що може дати художня гімнастика дівчинці?

Це питання цікавить, напевно, усіх батьків, які планують віддати свою доньку на заняття із художньої гімнастики. І це не дивно, адже чимало позитивних та не дуже думок роїться навколо цього виду спорту. Отже, що можуть дати заняття художньою гімнастикою дівчинці? Яку користь, а яку шкоду приносить цей вид спорту?

Художня гімнастика - надзвичайно красивий та вишуканий вид спорту. Часто його плутають зі спортивною гімнастикою. Яка між ними різниця? Художня гімнастика - це, в першу чергу, робота під музику. Це сукупність хореографії, акробатики, вміння володіти різноманітними предметами такими як обруч, м’яч, скакалка, булава та стрічка. Якщо ж говорити про спортивну гімнастику, то це зовсім інший напрямок. Основа цього спорту - вправи на брусах, стрибки через коня, акробатичні та більш механічні вправи.

Заняття художньою гімнастикою варто починати чим раніше - у 5-6 років. Але це у випадку, якщо дитина хоче брати участь у змаганнях та присвятити цьому ледь не все своє життя. Справжня художня гімнастика починається тоді, коли дівчинка починає повністю відчувати своє тіло.

Тепер, чітко розуміючи, що таке художня гімнастика, можна розібратися, які підводні камені приховує цей вид спорту.

Протипоказання
Художня гімнастика - доволі травмонебезпечний спорт, тому варто знати, при яких захворюваннях заняття протипоказані:
- Вада серця.
- Найсерйозніші стадії сколіозу.
- Короткозорість.
- Захворювання шийного відділу хребта.
- Діабет.

Якщо ж ваша дитина часто хворіє ГРВІ, заняття гімнастикою підуть лише на користь, адже цей вид спорту укріплює імунітет та робить організм стійким за захворювань. У будь-якому випадку перш ніж віддавати дитину на художню гімнастику, варто проконсультуватися з лікарем.

Позитив
Безперечно, заняття гімнастикою приносять безліч користі для дітей у всіх напрямках:
- Фізичний розвиток. Постійні заняття укріплюють м’язи та розвивають розтяжку у дитини. Тіло стає набагато гнучкішим, а рухи - вільнішими. Покращується точність та координація рухів, що теж не менш важливо. В процесі опанування цього виду спорту, організм міцнішає, підвищується імунітет, в результаті дитина рідше хворіє.
- Виховний процес. Це - неабиякий плюс художньої гімнастики. В першу чергу дитина швидше дорослішає та стає більш відповідальною та організованою. Постійні командні поїздки та виступи вчать орієнтуватися на спільний результат, а також розширюють коло спілкування дитини. Художня гімнастика вчить здоровій конкуренції та йти до своєї мети.
- Творчі здібності. Заняття гімнастикою постійно супроводжуються музикою, а це неабияк розвиває музичний слух та відчуття ритму. Не варто також забувати про акторські здібності, адже художня гімнастика - це постійна акторська гра, завдяки якій дівчинка вчиться проявляти себе.

Негатив
Безперечно, у медалі є інша сторона і без негативу не обійтися. Художня гімнастика містить у собі окрім позитиву також певний негатив.
- Постійні фізичні навантаження. Тренування із художньої гімнастики проходять 5 разів на тиждень, а заняття триває 4-5 годин поспіль. А чим старшою дівчинка стає, тим фізичні навантаження збільшуються. Іноді це може призводити до нервових зривів та різноманітних хвороб, пов’язаних із нервовою системою.
- Суворі вимоги. Як відомо, гімнастка не повинна мати проблем із вагою, тому обмеження у раціоні - невіддільна частина життя дівчинки. Також важливу роль відіграє її зовнішність.
- Висока вартість. Віддаючи дитину на заняття із художньої гімнастики, батьки повинні бути готовими постійно вкладатися у це фінансово. Наприклад, заняття із художньої гімнастики коштують близько 400 грн/місяць. Предмети для тренувань доведеться купувати самостійно. Купальник для художньої гімнастики, для прикладу, коштує орієнтовно 4000 грн, булави - 300 грн, м’яч - близько 400 грн. І цей список речей може постійно оновлюватися.

То чи варто?
Якщо дівчинка проявляє інтерес до художньої гімнастики, готова постійно працювати та мріє покоряти усе нові та нові вершини - чому б ні? Але перед цим варто зважити всі за та проти, а тоді робити висновки!

Наші роботи