Індивідуальний пошив купальників та комбінезонів для художньої гімнастики

Як підібрати купальник для художньої гімнастики?

Купальник для художньої гімнастики - ледь не основна складова успішного виступу гімнастки. Так, важливою є не лише техніка виконання, а й те, як виглядає спортсменка. Тому до його вибору необхідно підійти із відповідальністю. Але серед такої різноманітності важко не розгубитися, а підібрати справді якісний та привабливий гімнастичний купальник надзвичайно важко.

Еволюція
Безперечно, купальники для гімнастики не завжди мали такий вигляд, як сьогодні. З’явившись ще у СРСР, форма для виступів пройшла чималий шлях розвитку. Спочатку це були звичайні однотонні трико, виготовлені із бавовни. Пізніше вони перетворилися у двоколірні, але без жодних малюнків.

Постійно розвиваючись, гімнастичний купальник став таким, яким ми його бачимо сьогодні: яскравий, унікальний, цікавий, неповторний. Безперечно, на цьому етапі його розвиток не зупиниться!

Нюанси у виборі
В першу чергу, купальник повинен бути практичним та візуально привабливим. Зовнішній вигляд спортсменки повинен гармонійно поєднуватися із її виступом, але при цьому не заважати процесу та бути максимально комфортним. До того ж, є два головних нюанси, які потрібно враховувати при виборі купальника.

1. Функції. Для чого призначений купальник? Для звичайних занять чи виступів? На це потрібно звернути увагу в першу чергу, адже вони відрізняються. Для тренувань обирають однотонний із міцної тканини. Він повинен бути максимально зручним. А ось для виступів потрібен інакший - яскравий, із різними прикрасами: стразами, камінням, паєтками, бахромою. Зручність у цьому випадку відходить на другий план.

2. Тип фігури. Візуальна складова - надважлива, тому на підбір купальника під тип фігури гімнастки потрібно виділити більше. Якщо є потреба сконцентрувати увагу на якійсь із частин тіла, наприклад, на талії, можна на цьому місці розмістити найбільше прикрас. Якщо потрібно приховати широкі плечі, можна підібрати купальник фасону американська пройма, тобто із вирізом по діагоналі, який починається в області пахв і закінчується біля шиї.

Матеріал
Є певні вимоги, яким повинен відповідати матеріал, з якого виготовляється купальник для художньої гімнастики:
- Міцність та стійкість до зношення. Це, напевно, найголовніші вимоги, тому що купальник піддається постійним навантаженням, в результаті яких він не повинен рватися і деформуватися. Вологість, піт та інші фактори не повинні жодним чином впливати на матеріал.
- Гіпоалергенність. Тканина не повинна викликати жодних подразнень, почервонінь, сухості, які могли б принести дискомфорт.
- Простота у догляді. Якісний матеріал, з якого виготовлений гімнастичний купальник, не повинен забирати багато часу у догляді за ним. Він повинен бути легким у пранні і швидко сохнути.
- Еластичність. Купальник повинен щільно облягати фігуру, при цьому не морщитися та не перетягувати тіло.
- Довговічність. Після декількох використань тканина не повинна порватися або втратити свою початкову форму.

Кольори
Цей пункт у виборі купальника дуже індивідуальний, але варто розглянути найпопулярніші забарвлення. Це допоможе не розгубитися і підштовхне до правильного вибору.
- Червоний. Один із найпопулярніших і найсміливіших! Практика показує, що саме таке забарвлення купальника приковує увагу на весь час виступу гімнастки та робить його динамічним і яскравим.
- Синій. Другий за популярністю серед спортсменок. Має великий попит завдяки поєднанню у собі ніжності та сміливості. Цей колір чудово підкреслює усі переваги фігури дівчинки.
- Чорний. Використовується набагато рідше, а ось дарма! По-перше, цей колір практичний, тобто купальники такого забарвлення не потребують особливого догляду. По-друге, підкреслює фігуру та приховує всі недоліки. І, по-третє, на його фоні стрази, узори та паєтки привертають ще більше уваги глядачів та суддів.

Догляд
Останній пункт, на якому варто зупинитися. Навіть якщо матеріал ідеальний, при неправильному догляді він одразу ж втратить свої властивості! Тому щоб цього не трапилося, потрібно:
- прати лише вручну у теплій воді при невеликій кількості рідкого або твердого дитячого мила;
- полоскати в чистій воді, але не викручувати;
- для того, аби купальник висохнув, після прання його потрібно горизонтально розмістити на сухий рушник та зачекати, поки він вбере усю вологу;
- щоб зберегти цілісність страз та інших прикрас, в жодному разі не можна прати купальник після їх приклеювання близько 10 днів.

Отже, у виборі купальника для художньої гімнастики потрібно враховувати безліч нюансів. Але володіючи знаннями про матеріал та колір, врахувавши усі нюанси, зробити це буде набагато простіше та ефективніше!

Наші роботи