Індивідуальний пошив купальників та комбінезонів для художньої гімнастики

Як стати гімнасткою?

Для багатьох художня гімнастика - це не просто спорт, це заняття, якому вони приділяють безліч сил та часу із самого дитинства. Багато дівчаток із ранніх років  мріють бути такими ж витонченими, гнучкими та жіночними, як професійні гімнастки. Отже, із якого віку варто починати заняття? Як стати гімнасткою? Які існують міфи про цей вид спорту?

ВІК
На думку експертів, ідеальний вік для освоєння художньої гімнастики - це 5-6 років. Чому так рано? Саме у цьому віці організм дитини знаходиться у постійному розвитку, м’язи лише формуються і легше піддаються розтяжці та навантаженням. Чи можна почати пізніше, наприклад, у 10-річному віці? Так, можливо, але зробити це буде набагато важче та більш енергозатратно, а для досягнення результату знадобиться вдвічі більше зусиль та терпіння.

ЦІЛЬ
Для  того, щоб почати заняття художньою гімнастикою, варто також визначитися із ціллю та кінцевим результатом: будь то загальний розвиток дитини чи побудова успішної кар’єри. Якщо дитину приваблюють змагання, нагороди та першість, до підготовки і вибору школи та тренера варто підійти більш серйозно і відповідально. Якщо ж основна ціль - це суто фізичний розвиток, така прискіпливість буде зайвою. Так чи інакше, в обох випадках результат залежатиме не лише від обраної школи, а і від бажання та старань дитини.

ЩО ПОТРІБНО ДЛЯ ЗАНЯТЬ
Найперше, що потрібно - це спортивна форма, а саме купальник для художньої гімнастики. Для занять не потрібний одразу “концертний варіант” із різними стразами та паєтками, адже вони лише заважатимуть під час тренувань. Основна вимога - гімнастичний купальник повинен бути зручним. Взуття для занять - це чешки, в яких також повинно бути максимально зручно.

Для занять також знадобиться спеціальне обладнання: м’яч, обруч та стрічка. Перед покупкою варто проконсультуватися з тренером, який дасть усі необхідні рекомендації. До речі, деякі школи пропонують своє обладнання, що є доволі зручним.

КОРИСТЬ ТА НЕБЕЗПЕКА ЗАНЯТЬ
Художня гімнастика - один із найбільш гармонійних та різносторонніх видів спорту. Заняття позитивно впливають на здоров’я дитини, розвивають гнучкість та витривалість, покращують поставу. Художня гімнастика, безперечно, впливає на характер дитини. В процесі занять він загартовується, випрацьовується дисципліна та відповідальність. Також з’являється впевненість та вміння показати себе, що теж не менш важливо.

Але якщо заняття проходять неправильно - шкоди не уникнути. Мова йде про різноманітні травми та неправильну закачаність м’язів. Тому до вибору школи, а також тренера потрібно підходити дуже відповідально, звертати увагу на його професійність та компетентність.

МІФИ
Обираючи художню гімнастику як основне заняття для своєї дитини, багато батьків стикаються із певними міфами, пов’язаними з цим спортом.

№1. Кожна дівчинка може стати гімнасткою. Безперечно, будь-хто може спробувати пов’язати своє життя із цим спортом, але немає гарантії, що кожен зможе досягнути високих вершин! Усе залежить від завзятості, старань та фізичних даних.

№2. Художня гімнастика - це просто.  На перший погляд це, можливо, і справді так, адже гімнастки рухаються із неймовірною легкістю та витонченістю. Але насправді за цим стоять роки важкої праці через піт і сльози. Заняття гімнастикою вимагають систематичності. Так, цьому потрібно приділяти по 2-3 години 5-6 разів на тиждень!

№3. Гімнастки майже не харчуються. Дуже розповсюджений міф. Але звідки тоді брати сили на постійні тренування? Так, раціон спортсменок відрізняється від звичайного, доводиться контролювати споживання деяких продуктів, наприклад, солодощів. Але це зовсім не означає, що гімнастки майже не харчуються.

№4. Гімнастки не мають повноцінного дитинства. Не зважаючи на постійну зайнятість і великі навантаження, дитина отримує безліч позитиву та користі від них: перемоги на змаганнях, нові знайомства, надійне коло спілкування. Хіба це не дитинство?

Отже, наполегливість та бажання - основні складові у заняттях художньою гімнастикою. Що б не обрала ваша дитина - постійні змагання чи суто фізичний розвиток - усе це принесе їй безліч користі та позитиву. І чим раніше почати займатися художньою гімнастикою, тим краще!

Наші роботи